Sannas HundLiv startades upp 2007 av mig, Sanna (Susanna) Wendel.

Jag är certifierad och diplomerad SBK Allmänlydnads-, Bruks/Tävlingslydnads- och Specialsöks instruktör, och har många års erfarenhet av jakt- och tjänstehundar (Väktar och Polishund), samt egen tränings och tävlingserfarenhet i många olika hundsporter. Är uppfödare av rasen Beauceron, till bruks, i liten skala.

Ni kan se mina egna resultat på min kennelsida www.grandlutin.com.

 Några av mina utbildningar är:

* Viltspår/Jägarexamen (1993) Svenska Jägarförbundet

* Personal Trainer, Coaching, Fystränare, Bosön Stockholm

* Valpspecial (valpkurs) SBK

* Spår- och Sök (Bruksspecial) SBK

* Uppletande (Bruks) - fördjupningskurs YBK

* SBK Instruktör - Valp och Allmänlydnad (1998) VBK

* Träningsfigurant och Skyddsansvarig Svenskskydd/IPO (IGP) (2002) SBK

* SBK Instruktör, Certifierad - Bruks och Tävlingslydnad elitnivå (2006)

* SBK Tävlingsledare Bruks/Lydnad (dock ej auktoriserad sen -2014)

* SBK Mentaltestfigurant (2006) + Mentallära, M3 (2006, 2022)

* Klickerträning, Canis (2006)

* Shaping, Canis (2006)

* Rallylydnad (2008) privat regi

* Hoopers Tränare -  fördjupningskurs Paul Bjurehag

* Hoopers Instruktör - Gittes Hund & Träning

* Certifierad Bästa Starten Instruktör, No Limit Obedience

* SBK - Certifierad Specialsöksinstruktör

* Kurser i specialsök för Glenn Andersson

* Mängder av föreläsningar och läger ordnat genom SBK/SKK, och i privat regi, med några av Sveriges duktigaste hundprofiler.

* Tränat och tävlat fram egna hundar till Lydnads Champion, IPO/IGP3, BSL3, Gdk.Elit Bruks, HKL Svensk skydd, Rallylydnads Mästare,  Rallylydnads Champion, HtM och Freestyle, Hoopers och TjH (Väktare). Tävlat Specialsök inofficiellt (2023).

 

 
 

Jag är en tjej född -69, och mitt största intresse är hundar, därav namnet Sannas HundLiv.

Jag är till yrket utbildad Friskvårdskonsulent/Personal Trainer vilket innebär att jag alltid arbetat med individanpassade träningsmetoder. Jag ser till en hunds helhet, (emotionellt, mentalt, fysiskt) och däri spelar ägaren den stora huvudrollen. Det är vi som ska ge hunden bästa förutsättningar genom TSB modellen (trygghet, samarbete och bestämmanderätt).

Alla hundar är individer med olika egenskaper, och det är just denna personlighet vi ska nyttja när vi tränar. Alla raser har också sina egna speciella framträdande egenskaper, och detta är också viktigt att beakta.

Jag tränar med positiv förstärkning och sätter största tonvikt på en god relation med min hund. Givetvis måste man få ställa krav och även hämma sin hund, men detta görs i takt med att hunden lärt sig vad som förväntas av den. Personligen tar jag tillvara på hundens alla beteenden och försöker nyttja dem i olika träningssammanhang. En hund som vill bjuda på sig själv mår oftast bra, och är en underbar träningskompis.

Stress är något jag fördjupat mig mycket i. En hund som är stressad kan inte ta in information. Att bryta stressen kan vara svårt. Det gäller att träna smart, läsa sin hund och förebygga i tid.

Allmänlydnad anser jag är den typ av lydnad där vi uppfostrar vår hund till att förstå vad som är tillåtet och inte tillåtet. Detta kan inte en hund förstå av sig själv. Det är vårt ansvar som hundägare att klargöra och förtydliga detta för vår bästa vän. Detta gör vi givetvis med belöningsbaserade grunder, men också via negativ förstärkning i de fall det akut skulle behövas. Det är inte ok för mig att en hund uppför sig illa och skrämmer andra hundar eller människor, oavsett anledning.

Jag har gått många evidensbaserade utbildningar. Jag har egen tränings- och tävlingserfarenhet samt har även hjälpt till att träna upp diverse olika typer av tjänstehundar (polis och väktare) och jakthundar. Raserna jag ägt och kommit i kontakt med under mina yrkesår är ganska många, och jag uppskattar verkligen varje ras för sig. I dagsläget har vi, min man och jag, rasen Beauceron och Malinois. Klicka gärna in på vår kennelsida www.grandlutin.com

Väl mött!

Vänliga hälsningar Sanna