Sannas HundLiv startades upp 2007 av mig, Susanna Wendel.

Jag är certifierad och diplomerad SBK instruktör, samt har många års erfarenhet av jakt- och tjänstehundar (Väktar och Polishund), så väl som egen tränings och tävlingserfarenhet i diverse olika hundsporter.

Ni kan se resultat med mina egna hundar på kennelsidan www.grandlutin.com.

 Några av mina utbildningar är:

* Viltspår/Jägarexamen (1993) Svenska Jägarförbundet

* Valpspecial (valpkurs) SBK

* Spår- och Sök (Bruksspecial) SBK

* Uppletande (Bruks) - grund och fördjupning YBK

* SBK Instruktör - Valp och Allmänlydnad (1998) VBK

* Träningsfigurant och Skyddsansvarig Svenskskydd/IPO-IGP (2002) SBK

* SBK Instruktör - Bruks och Tävlingslydnad elitnivå (2006)

* SBK Tävlingsledare Bruks/Lydnad (dock ej auktoriserad sen -2014)

* SBK Mentaltestfigurant (2006) + Mentallära (M3)

* Klickerträning Canis (2006)

* Shaping Canis (2006)

* Rallylydnad (2008) privat regi

* Hoopers - Tränare - (2002) fördjupningskurs Paul Bjurehag

* Hoopers - Instruktörsutbildning (2023) Gittes Hund & Träning

* Mängder av föreläsningar och läger ordnat genom SBK/SKK, och i privat regi, med några av Sveriges duktigaste hundprofiler.

* Tränat och tävlat fram egna hundar till Lydnads Champion, IPO3, BSL3, Elit Bruks, Svensk skydd (högre klass), Rallylydnads Mästare,  Rallylydnads Champion och Väktarhund.

* Tävlar förutom ovan nämnda sporter också Heel Work to music, Freestyle, Hoopers samt Nose Work. Tränar specialsök (Kong), personsök och viltspår med egna hundar, som aktivering.

 

 
 

Jag är en tjej född -69, och mitt största intresse är hundar, därav namnet Sannas Hund Liv.

Jag är till yrket utbildad Friskvårdskonsulent/Personal Trainer vilket innebär att jag alltid arbetat med individanpassade träningsmetoder, vilket är en förutsättning för att lyckas inom hundträning också. Jag ser till en hunds helhet, (mentalt, emotionellt, likväl som fysisk kapacitet) och däri spelar ägaren den stora huvudrollen. Det är vi som ska ge hunden bästa förutsättningar genom trygghet, klarhet, motion/träning och stressfri miljö.

Alla hundar individer med olika egenskaper, och det är just dessa personliga egenskaper vi ska utnyttja när vi tränar. Vidare har alla raser också sina speciella framträdande egenskaper, och detta är också viktigt att beakta.

Jag tränar med positiv förstärkning och sätter största tonvikt på en god relation. Givetvis måste man få ställa krav och även hämma sin hund, men detta görs i takt med att hunden lärt sig vad som förväntas av den. Personligen tar jag tillvara på hundens alla beteenden och försöker nyttja dem i olika träningssammanhang. En hund som bjuder på sig själv mår bra, är en underbar träningskompis och mottaglig för inlärning.

Stress är något jag fördjupat mig mycket i. En hund som är stressad kan inte ta in information. Att bryta stressen kan vara svårt. Det gäller att träna klokt och förebygga.

Allmänlydnad anser jag är den typ av lydnad där vi uppfostrar vår hund till att förstå vad som är tillåtet och inte tillåtet. Detta kan inte en hund förstå av sig själv. Det är vårt ansvar som hundägare att klargöra och förtydliga detta för vår bästa vän. Detta gör vi givetvis med belöningsbaserade grunder, men också via negativ förstärkning i det fall det skulle behövas. Det är inte ok för mig att en hund uppför sig illa och skrämmer andra hundar eller människor, oavsett anledning.

Jag har gått evidensbaserade utbildningar. Jag har egen tränings- och tävlingserfarenhet samt har även hjälpt till att träna upp diverse olika typer av tjänstehundar (polis och väktare) och jakthundar. Raserna jag ägt och kommit i kontakt med under mina yrkesår är ganska många, och jag uppskattar verkligen varje ras för sig. I dagsläget har vi, min man och jag, rasen Beauceron och Malinois. Klicka gärna in på vår kennelsida www.grandlutin.com

Väl mött!

Vänliga hälsningar Sanna