Sannas HundLiv startades 2007.

Jag är certifierad och diplomerad SBK instruktör, samt har många års erfarenhet av jakt- och tjänstehundar.

 Några av mina utbildningar är:

* Valpspecial

* Spårspecial/sökspecial

* SBK Instruktör - Allmänlydnad

* SBK Instruktör - Bruks och Tävlingslydnad på elitnivå

* SBK Tävlingsledare Bruks/Lydnad (dock ej auktoriserad -2014)

* Mentaltestfigurant

* Träningsfigurant/Skyddsansvarig Svenskskydd/IPO

* Klickerträning

* Shaping

* Rallylydnad

* Viltspår/Jägarexamen

* Mängder av föreläsningar och läger ordnat genom SBK/SKK samt även i privat regi, med några av Sveriges duktigaste hundprofiler.

* Har tränat och tävlat fram egna hundar till bl.a Svensk Lydnads Champion, IPO3, SPH3- Elit Bruks, RallyLydnadsMästare, Väktarhund mm.

 

 
 

Vem är Sanna? Vilka träningsmetoder har hon? Vilken erfarenhet har hon? Vad kan hon? Vet hon något om den hundras jag har? Får jag belöna min hund med godis? Får jag ha egna önskemål under kursen? Måste jag ha samma kommando som alla andra har? Får jag träna med Klicker? Får jag korrigera min hund?

Dessa frågor, och fler därtill, bör alla ansvarsfulla hundägare ställa sig, innan man börjar träna för någon. Detta är viktiga frågor att få svar på! Några av dem kan jag svara på redan nu, men Ni får mer än gärna kontakta mig via mail och ställa ytterligare frågor! "Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar"!

Jag är en tjej född -69, vars största intresse i livet är HUNDAR, därav namnet "Sannas Hund Liv". Jag är till yrket utbildad Friskvårdskonsulent/Personal Trainer med individanpassade träningsmetoder, och detta är något jag anammat inom hundträningen också. Alla hundar är olika individer med olika egenskaper, och det är just dessa personliga egenskaper vi ska utnyttja när vi tränar, för bästa resultat. Vidare har alla raser också sina speciella framträdande egenskaper, och detta är också viktigt att tänka på vid träning. Jag tränar med positiv förstärkning och sätter största tonvikt på en god relation hund - förare emellan. Givetvis måste man kunna ställa krav och sätta gränser för sin hund också, men detta handlar mer om en livsstil (relation med sin hund), än träning, för mig. Personligen tar jag tillvara på hundens alla beteenden och försöker nyttja dem i olika sammanhang. En hund som bjuder på sig själv är en underbar träningskompis och mottaglig för inlärning. Enligt mig väldigt få riktiga problemhundar, men väl problem som kan uppstå hund - förare, hund - hund, emellan. Dessa problem hjälper jag gärna till med att räta ut.

Jag har mina utbildningar och "rötter" både inom SBK/SKK och privata hundutbildningar, och mina kurser är ett komplement till just SBK´s kurser. Jag har egen tränings- och tävlingserfarenhet inom våra svenska bruksgrenar (spår & svenskskydd), IPO, Lydnad samt Rally lydnad, och Viltspår, men har även hjälpt till att träna upp diverse olika typer av tjänstehundar (Polis/Väktar) och jakthundar. Raserna jag kommit i kontakt med under mina "hundår" är ganska många, och jag uppskattar verkligen varje ras för sig. I dagsläget har vi, min man och jag, rasen Beauceron och Malinois , men har haft diverse andra raser, i storleksordning allt ifrån Tax till Dobermann. Klicka gärna in på vår hemsida www.grandlutin.com

Väl mött! Vänliga hälsningar Sanna